Papadimitriou (es julius)

eloadott tegnap. Korabban pach mondta rola, hogy okos ember, csak az a gond vele, hogy azt hiszi mindenhez ert. A mostani eloadasaban darwin elmeletet probalta megcafolni:
http://www.eecs.berkeley.edu/~christos/papers/MixabilityTheory-1.pdf

A lenyeg annyi, hogy a nemek rovidtavon nem hasznosak a populacionak, de hosszu tavon igen (jatekelmelettel bizonyitva), tehat nem a legerosebb marad eletben, hanem az, aki eros, de alkalmazkodni is konnyen tud. [Vigyazat, innentol okoskodom a bekezdes hatralevo reszeben!] Persze erre kapasbol ravaghatja az ember, hogy darwin nem definialta pontosan a legerosebbet, tehat mert ne lehetne abba beleerteni az alkalmazkodasi kepesseget is. A nagyobb ellenvetesem, amit az onzo genben olvastam, hogy a nemek kialakulasa egyaltalan nem kell, hogy hasznos legyen a populacionak. Tegyuk fel, hogy kezdetben mindenki no es ket nonek lehet gyereke (kolcsonosen vagy rnd az egyiknek). Ha ezek utan egy mutans gen hatasara vki ffi lesz, akkor neki sokkal tobb utodja lehet (nem kell kihordani), akiknek a fele tartalmazni fogja ezt a mutans gent es tovabb terjeszteni. Persze mivel a ffiak kevesebb energiat adnak az utodba, a noknek, akik csak keveset hordhatnak ki, megeri tobbet beleadni. Aztan egy ido utan ott tartunk, hogy a faj fele parazita. Csak azt nem ertem most hirtelen, hogy ket nonek mert nem lehet gyereke.

Ja tenyleg, hetfon duplaszulinap es bucsovacsi volt a lakotarsakkal, annyi sushival, amennyi beledfer meg me’g egy dobozzal. Penteken meg majd probalok levizsgazni ebbol:

http://disopt.epfl.ch/page76733.html

hetvegen meg egy kis party, jovo heten az exkluziv workshop:

http://www.ti.inf.ethz.ch/ew/workshops/gwop09/

aztan jon a csalad egy hetre bungalozni:

http://www.clv.ch/

es jul 20-tol mar otthon kifulladasig.

Advertisements

3 Responses to “Papadimitriou (es julius)”

 1. pb Says:

  ja. poznanba majd ketten megyunk, mert cory vegul nem jon. szoval az elmeletedet alakitsd at, hogy ket ferfinek lehessen utoda, mert bennem mar alakul a buzulhatnek.

 2. jurgen Says:

  hallottam kb 3 eve egy eloadast ‘why sex and why only in pairs?’ cimmel, eze
  http://www.eco.uc3m.es/temp/agenda/triparental-6000-words-04-13-06.pdf
  nem emlekszem persze a reszletekre, de ugy remlik, h a cim volt az egeszben a legjobb. foleg ugy, h a pairs-t paris-nek olvastam.

 3. hát Says:

  akkor már inkább már Feynman, hogy miért minuszmásodikon van a gravitációs képletben. De látom, tényleg a biológia fog felfutni(ahogy azt postdoc hirdetésekben olvasni), ezek a börklisek mindig kurvára érzik az eljövendőt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: